Hirmuisten vuosien valtiomies. J. K. Paasikivi 1870-1956

Paasikiven syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tohtori Hannu Immonen on toimittanut professori Tuomo Polvisen viisiosaisesta kirjasarjasta tämän yleistajuisen teoksen. Painopisteenä ovat Paasikiven pääministerikaudet 1918 sekä 1944–1946 sekä sen jälkeiset kymmenen vuotta tasavallan presidenttinä.

Poliittista uraa ja perhe-elämää varjosti ensimmäisen puolison Annan pitkäaikainen sairaus, joka päättyi hänen kuolemaansa. Uusi puoliso Alli tuli tunnetuksi presidenttiaikana ”maan äitinä”.

Kuvauksen keskiössä ovat ”hirmuiset vuodet” 1944–1948, jolloin Paasikivi pyrkii säilyttämään Suomen hyvät suhteet itäiseen naapuriin ja yhteiskunnan itsenäisenä pohjoismaisena demokratiana voimakkaassa kommunistivyörytyksessä.

Teos on toteutettu yhteistyössä Paasikivi-Seuran kanssa.

Historiantutkija Tuomo Polvinen on työskennellyt muun muassa valtionarkistonhoitajana, yleisen historian professorina ja akatemiaprofessorina.


Minerva Kustannus Oy on julkaisuut tämän Hannu Immosen toimittaman teoksen “Hirmuisten vuosien valtiomies. J.K.Paasikivi 1870-1956” painetussa muodossa vuonna 2020.

© Tuomo Polvinen ja Minerva Kustannus Oy, 2020

Kansi ja ulkoasu: Petteri Kivekäs

ISBN 978-952-375-287-0

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.