Kiitokset

Korkean iän ja heikentyneen terveyteni vuoksi en valitettavasti ole voinut osallistua Paasikiven viisiosaisen elämäkerran lyhennelmän valmistukseen. Laajuudessan urakka on jatkuvine ”ota tai jätä”-ongelmineen ollut poikkeuksellisen rankka. Tohtori Hannu Immonen, jolla on ollut tehtävään minulta täydet valtuudet, on selviytynyt siitä kiitosta ansaitsevalla tavalla. Voittaakseen tilaa tutkimuskohteen keskeisen valtiomiesuran esittelylle hän on joutunut karsimaan lukuisien yksityiskohtien lisäksi Paasikiven toiminnan ymmärtämiselle hyödyllistä yleistä taustaa sekä jättämään hänen sinänsä tärkeän talous- ja pankkimiestoimintansa, jota professori Hannu Heikkilä on kirjan laajassa versiossa ansiokkaasti käsitellyt, suhteellisen lyhyiden mainintojen varaan. Tämä menettely on mielestäni syytä erikseen todeta. Suuret kiitokset keskeisestä panoksestaan tämän lyhennelmän aikaansaamiseksi ansaitsevat myös professori Martti Häikiö ja Paasikivi-Seura r.y.

TUOMO POLVINEN

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.