Valtiomiehen elämäntyö 2

SUURMIEHEN ELÄMÄKERRAN TOINEN OSA

Paasikiven elämäkerran toinen osa kattaa vuodet 1918-1939 aina toisen maailmansodan puhkeamiseen saakka. Mistä Suomi saisi tukea Neuvostoliiton pelätyn hyökkäyksen torjumiseksi? Ratkaisun tähän “kysymysten kysymykseen” Paasikivi luuli löytäneensä pohjoismaisesta puolueettomuuslinjasta. Ulkopolitiikan edellyttämän yhtenäisyyden varmistamiseksi sisäpoliittisia äärisuuntia. – kommunismia sekä fasismia – oli vastustettava ja kieliriita lopetettava. Elämäkertateos perustuu paasikiven omiin arkistoihin sekä silloisen Suomen historiaa valaisevaan laajaan materiaaliin, joka on tuonut esiin paljon uutta – myös Paasikiven värikkään persoonan osalta.

Tuomo Polvisen lisäksi teoksessa kirjoittavat dosentti Hannu Heikkilä ja tohtori Hannu Immonen. Kuvituksen on koonnut Veikko Kallio.

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.