Lukijalle

Mieheni nimenomaisen toivomuksen mukaisesti julkaistaan hänen talvisodan ja välirauhan aikoja käsittelevä muistelma­ teoksensa vasta tekijän kuoleman jälkeen. Monet syyt vaikutti­vat siihen, eitä hän tahtoi näin meneteltävän. Käsikirjoituksena teos oli valmiina jo useita vuosia sitten. Presidentin Linnassa asuessamme mieheni useasti palasi tämän käsikirjoituksen ääreen viimeistellen ja täydentäen kirjoittamaansa. Kun teos nyt ilmestyy julkisuuteen, on sen painoasuun saattamisessa uskollisesti noudatettu kaikkea sitä pieteettiä, jonka hän toivoi tulevan kirjallisen jäämistönsä osaksi. Sen sivuilta kuuluu hänen oma persoonallinen äänensä.

Mieluisa tehtäväni on kiittää sydämellisesti Tasavallan Pre­sidentti Urho Kekkosta hänen suuresta vaivannäöstään ja an­tamastaan avusta tämän teoksen julkaisuvaiheessa. Samoin ha­luan esittää kiitokseni ulkoministeri P. J. Hynniselle sekä pro­fessori Arvi Korhoselle, jotka molemmat mieheni uskollisina ystävinä ovat minua auttaneet tämänkin teoksen kohdalla.

Helsingissä maaliskuussa 1958.

Alli Paasikivi

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.