KESKUSTELUJA PAASIKIVEN KANSSA »KAHTEEN PEKKAAN»

PAASIKIVEN HUUMORINLAHJA

Tarkoitukseni on vielä erikoisesti korostaa Juho Paasikiven huumorinlahjaa, joka joskus sädekimpun tavoin ja aivan odottamatta murtautui läpi synkän todellisuuden muuttaen hetkessä pimeyden valoksi. Näin hän lievensi yhteistä huoltamme edessämme kasaantuvien vaikeuksien aikana. Paasikiven huumori oli kuitenkin usein sekoittuneena hänen toisenlaisten emootioidensa kanssa. Siinä suhteessa hänet voi rinnastaa hänen »lempikirjailijaansa» Gogoliin. On tunnettua, että tuo suuri kirjailija »nauroi kyynelten läpi». Paasikiven huumorista voisi sanoa, että hän usein nauroi »kovan todellisuuden läpi». Valitettavasti ei tämän kirjoittajalla itsellään ole samanlaista muistia kuin oli Paasikivellä, joten minulta varmasti jää pois moni hauska juttu lukijoitteni vahingoksi.

Kappaleen sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.