XXIV. Torppariasia — ensi vaihe: uusi maanvuokralaki

Torppariasia vaalitaistelussa ensimmäiseen eduskuntaan

Ensimmäisessä vaalitaistelussa yksikamariseen eduskuntaan vuonna 1906—1907 torppariasia oli tärkeänä kysymyksenä.

Käydessäni läpi papereitani ja vanhoja sanomalehtiä muistelen mielenkiinnolla, vieläpä tyytyväisyydellä, noita jo kaukaisia aikoja, jolloin vaa­likokouksissa, lentokirjoissa ja sanomalehdissä torppariasiassa peuhasin. Maisteri K. N. Rantakari–vainajan — puolueemme silloisen sihteerin — kanssa muistelimme myöhemmin mm. erästä vaalikokousta, jossa olim­me yhdessä ja jossa minä puhuin torppariasiasta — osasin sen asian toti­sesti ulkoa. — Kysyin yleisöltä aina välillä, vieläkö halusivat kuulla vai joko lopettaisin, mihin vastattiin: »Jatka vaan!» ja sillä tavalla kului kolme tuntia. Nykyajan ihmiset eivät kai enää jaksaisi niin pitkiä vaali­puheita kuunnella. — Se hyvä tästä hälinästä oli, että asia tuli julkisuu­dessa läpi puiduksi.

Kappaleen sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Olet viimeisellä sivulla. Jos haluat mennä takaisin, käytä selaimen Takaisin-painiketta, tai valitse kappale yläpuolelta.

Kun vierität sivua, seuraava sivu ladataan ja vieritetään automaattisesti näkyviin. Napsauta ylläolevaa valintaruutua poistaaksesi tämän pois käytöstä.

Jos haluat ladata seuraavan sivun automaattisesti vierittäessäsi sivua, napsauta ylläolevaa valintaruutua.